Yasalar mı yetersiz

Güncelleme Tarihi:

Yasalar mı yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2006 00:00

İnşaatlarda sıvacılık yapan Mustafa B., 12 yaşındaki oğlu S.B.’yi, dayanamayıp orucunu bozdu diye dövdü. Yetinmeyip, kollarına, bacaklarına kalem batırdı. S.B.’nin ifadesi üzerine önce gözaltına alındı. Sonra serbest kaldı, S.B’yi alıp evine döndü. Hiçbir yetkili, S.B.’nin koruma altına alınması gerektiğini düşünmedi. Daha önce de İstanbul ve Adana’da aile içi şiddete maruz akalan B.B. ile G.O. ailelerine teslim edildi.

ANTALYA’da Baraj İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi S.B. (12), orucunu bozduğu için babası Mustafa B. tarafından feci şekilde dövüldükten sonra ertesi gün okulda topalladığını gören ve olayları öğrenen öğretmenleri tarafından himaye altına alındı. Bu sırada okulu basan baba, okul müdürü Cemal Gençoğlu’na saldırınca gözaltına alındı. Ancak ilk eşi S.’nin annesinden boşanıp, oğlu S. ve yeni eşiyle yaşayan Mustafa B. polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Ardından Çocuk Şubesi’nde bulunan oğlu S.’yi de alarak evine gitti. İfadesinde de, oğlunu hırsızlık yaptığı için dövdüğünü iddia etti. S., bu sırada polise oruç yüzünden dayak yediğini tekrarlıyordu.
/images/100/0x0/55eb5906f018fbb8f8bb67e8

Küçük S.’nin öğretmenlerine de anlattığı şekliyle olay şöyle gelişti: S., Ramazan’ın ilk günü orucunu tuttu. Ancak ikinci günü öğleden sonra dayanamayıp bozdu. Eve gittiğinde bunu babasına söyleyince Mustafa B. çok kızdı. Oğlunu feci şekilde dövmeye başladı. Ardından eline geçirdiği kalemi bacaklarına ve kollarına batırdı.

BÜTÜN GECE AĞLADI

Geceyi ağlayarak geçiren S., ertesi gün okula gittiğinde arkadaşları topallamasından şüphelendi. Israr üzerine, babasından dayak yediğini anlatmak zorunda kaldı. Arkadaşları, S.’yi okul müdürü Gençoğlu’nun yanına götürdü. Olayı gözyaşları içinde aynen bu şekilde müdür ve öğretmenlerine de anlattı.

Müdür Gençoğlu, öğrenciyi öğle tatili sırasında evine göndermedi ve yemeğini okulda yemesini sağladı. Öğlen oğlunun eve gelmediğini öğrenen baba Mustafa B. de, bunun üzerine okula gelerek önce öğretmenleri, ardından da Müdür Gençoğlu’nu tehdit etti. Okul müdürüne saldıran Mustafa B., öğretmenler tarafından etkisiz hale getirildi. Okula gelen polis, Mustafa B.’yi gözaltına aldı. Sanayi Polis Merkezi’nde ifade veren Gençoğlu, Mustafa B.’den şikayetçi oldu. Ancak Mustafa B. ifade verdikten sonra Çocuk Şubesi’ndeki oğlu S.’yi de yanına alarak hiçbir şey olmamış gibi evine döndü. Bu sırada hiçbir yetkili, S.’nin koruma altına alınması gerektiğini düşünmedi.

Haberin Devamı

İKİNCİ KEZ POLİSE ŞİKAYETTE BULUNDU

İlköğretim okulunun müdürü Cemal Gençoğlu, öğrencinin babası M.B. tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla ikinci kez polise şikayette bulundu.

Baraj İlköğretim Okulu Müdürü Cemal Gençoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, M.B'nin, savcılık tarafından serbest bırakılmasının ardından dün gece kendisini telefonla arayarak, ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Telefonda M.B'ye telkinlerde bulunmaya devam etmesine rağmen kendisini ve yakınlarını ölümle tehdit ettiğini savunan Gençoğlu, “Babası beni tehdit ediyor, ikinci kez polise şikayet dilekçesi verdim. Her ne pahasına olursa olsun bu öğrencinin korumalığını yapmak zorundayız. Benim gözetimim sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Gençoğlu, bu sabah okula gelen 12 yaşındaki öğrencileri Sadık B. ile özel görüşme yaptığını ve öğrencinin bozulan psikolojisinin düzelmesi için öğretmenleriyle destek olacaklarını söyledi.

12 yaşındaki Sadık B, orucunu tutamadığı gerekçesiyle babası M.B. tarafından darp edilmiş, gözlerinin şiş olduğunu fark eden öğretmenleri tarafından durum polise bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!